Bliv en del af
Gyldne Dage i Præstø

Kom til borgermøde 

På borgermøderne vil du høre mere om Gyldne Dage i Præstø. Du vil få en uforglemmelig rundtur i Præstø, hvor beboerne anno 1845 bliver præsen-teret. Du vil høre om Præstøs historie i 1800-tallet, og du vil få smagsprøver på 1800-tallets mad og drikke. Derefter bliver du inviteret med til at udvikle og gennemføre aktiviteter på festivalen.

Idéen bag Gyldne Dage

Fra 10. til 12. september 2021 deler vi byens historiske værdier med danske og udenlandske gæster. Vi vil skabe opmærksomhed om turistmuligheder og vores erhvervs- og bosætningsmuligheder. 

Det gør vi ved at invitere til en kæmpe fest, hvor vi sammen skruer tiden tilbage til byens byggeboom i starten af 1800-tallet.

Der bliver koncerter, teater, torvehandel, guidede byrundture, hestevogns-kørsel til Thorvaldsen Samlingen og pottemagerværkstedet Rødeled, som også inviterer på rundvisninger og foredrag. Byen skal levendegøres fra omkring 1845 – af -borgere iklædt tidens dragter. Og både H.C. Andersen, Thorvaldsen, N.F.S. Grundtvig og Baronesse Stampe har lovet at kigge forbi. Man vil selvfølgelig også møde byens hånd-værkere, -købmænd, tjenestepiger og skomagerdrenge.

Vi skal selv vise Præstø frem

Det skal være Præstøs egne borgere, der viser byen frem og inviterer til fest. Vi håber derfor, at du vil være med til at udvikle festivalen. Vi er allerede i fuld gang med at udvikle aktiviteter, men der naturligvis plads til mange flere.

Vælg mellem to mødedatoer (klik på den dato du vil tilmelde dig):
Mandag 17. maj kl. 18.00
Mandag 31. maj kl. 18.00

Tilmeld dig senest samme dag kl. 12.00


Program for borgermøde om Gyldne Dage

Vi mødes i Bio Bernhard og går en tur i Præstø. Susanne Volqvartz vil fortælle om Præstø, markante borgere i byen, deres betydning og vise de steder de havde deres boliger i 1845. Vi vil møde såvel fattig som rig! Mødet fortsætter i Bio Bernhard

Dagsorden

Velkomst
Servering af smagsprøve på mad fra begyndelsen af 1800-tallet

Præstøs historie fra 1800 til 1845 v. Carsten Honoré

Gyldne Dage i Præstø festivalen v. Susanne Volqvartz

Levendegørelse af Præstø 1845 v. Matilde Gerlach

Gruppearbejde om konkrete aktivitetsforslag

Overblik over aktivitetsforslag og registrering af arbejdsgrupper og frivillige til diverse funktioner

Afrunding