Gyldne Dage i Præstø – en succes

”Det er vist nu, at vi kan kalde festivalen for en årlig tradition”. Sådan sagde borgmester Michael Smed, da han i weekenden fra 8 til 10. september åbnede Gyldne Dage i Præstø.

Festivalen blev afholdt for tredje gang, og arrangørerne ser tilbage på en succesfuld festival. 

Selv om Gyldne Dage måtte konkurrere med stranden om publikum, var det igen i år en publikumssucces.  Omkring 7.000 besøgte festivalen i løbet af de tre dage.

– Det glæder os, at publikum tog godt imod de mange tilbud. Vi havde to helt udsolgte koncerter i Pakhus 8 og to velbesøgte klassiske koncerter i Bådehallen og Kirken. Teaterstykket om den fattige væver, der vandt valget til den grundlovgivende forsamling foran rådhuset i Præstø i 1848, spillede fire gange – netop foran rådhuset – for omkring 100 veloplagte publikummer, der sammen med statisterne tog livligt del i stykkets handling, siger festivalens ophavskvinde Susanne Volqvartz. 

Det hele startede i bådehallen, hvor borgmester Mikael Smed åbnede festivalen sammen med korene fra Præstø og Skibinge kirker ledet af Charlotte Dagnæs-Hansen. Bådehallen var stuvende fuld og mange måtte stå op. Susanne Volqvartz opfordrede i sin velkomst gæsterne til at støtte festivalen ved at købe en støttebadge for 50 kr. Det budskab tog gæsterne godt imod. Mange frivillige havde weekenden igennem succes med salget, som endnu ikke er opgjort. Men vi forventer omkring 500 solgte badges.

Der kommer år for år flere og flere frivillige klædt i 1800-talsdragter. I år var der over 100 Præstøborgere i 1800-talsdragter. Moden i årets festival var præget af de kæmpestore krinolinekjoler, og der var masser af krinoline i gadebilledet

Torvet med de 35 markedsboder havde rigtig god handel weekenden igennem, og det vrimlede med mennesker på havnen, hvor Postbåden Røret var fuldt booket og folk flokkedes om kulsvierpandekagerne, restauranterne og ikke mindst ishusene. Ind i mellem kunne de besøge Brandmuseet, de traditionelle håndværkere, hvor børnene f.eks. kunne bygge en drage eller man kunne tage sig en svingom i folkedanserworkshoppen i bådehallen. 

Henrik Westergaard er optimistisk med hensyn til videreførelse af festivalen og siger, at ”vi planlægger at holde Gyldne Dage i Præstø igen i 2024, anden weekend i september, hvor vi håber på et lidt køligere dejligt vejr.”

Yderligere information hos:

Henrik Westergaard tlf. 31 33 15 66
Susanne Volqvartz tlf. 26 21 96 08